Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János

2015. április 28. 18:43 - Csakegyember

Az uralkodó tulajdonság Jehova Tanui gyülekezeteiben

images_1.jpgA félelem és a bizalmatlanság az uralkodó tulajdonság Jehova tanui gyülekezeteiben, ez az ami  bekeríti és fogva tartja a tagokat.Tudom  ebben az esetben is van kivétel, hogy vannak gyülekezetek, ahol a  a megfelő szívállapotú és képesítésü felvigyázóknak köszönhetően a szeretet az ami  dominál, de talán ez csak a kivétel !

Ha a félelemrő beszélek, még véletlenül sem  az istenfélelemre gondolok, nem, az ugyanis kívánatos - itt inkább  a felvigyázóktól  és az egymástól való félelemre gondolok  ! S ahol a félelem, ott a bizalmatlanság is .Valójában nem nagyon bíznak egymásban, mivel sosem lehet tudni,ki az "árulkodó Júdás", s juttatja el /megkerülve a bibliai alapelveket/ az infót a véneknek, vagy éppen csak pletykálkodva él vissza a bizalommal...................

A tanuk azt a tanácsot kapják, ha valamire nincs konkrét bibliai tanács vagy alapelv, és a vezető testület sem foglalkozott  még az adott témával vagy esettel,/nem is lehet minden esettel/, ha tehát ilyen  helyzetbe kerülsz, tedd fel magadnak a kérdést : mit tenne Jézus az adott helyzetben ?.................

Akkor hát mit tenne Jézus ebben a helyzetben ?

Milyen tulajdonságok övezték körül Jézust  földönlétekor ?

Milyen tulajdonságoknak kellene körülöveznie  Jézus  jelenlétekor / a szó használata fontos/  az általa  jóváhagyott gyülekezet vezetőit, ha igaz a Jelenések 1:20, s amit oly szívesen vonatkoztatnak magukra  a gyülekezeti felvigyázók ?  " A  hét csillag titkát, amelyet láttál az én jobb kezemben, és a hét arany gyertyatartót. A hét csillag  a hét gyülekezet angyala......" 

Ha jobb kezében tartja  a felvigyázókat Krisztus, akkor milyen tulajdonságokat kellene kinyilvánítaniuk ?

Ehhez  hasonlóan, a Jézus által vezetett gyülekezetben  mely tulajdonságnak  vagy tulajdonságoknak kellene uralkodniuk ?

János 13:35  "Arról ismeri meg mindenki,hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást............."

Ehhez nem lehet mit hozzáfűzni !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/api/trackback/id/tr97406820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János
süti beállítások módosítása