Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János

2015. április 28. 14:52 - Csakegyember

A kegyes hazugság, vagy a zord valóság? Mit választasz ?

images_2.jpgHa eddig eljutottál,ez azt jelenti,hogy válaszúthoz érkeztél. Az is lehet, hogy már választottál,csak nem tudsz róla.S hogy mi az alcímben felvetett kérdésnek az értelme ? Mit foglal magában ? Mi a kérdésre adott válasz ? Vagyis hogy mit választasz Te személyesen? Hogy mit válassz ? Minderre neked kell megtalálnod a  választ ! Se én, sem más nem adhatja meg helyetted.De erre csakis  akkor leszel képes, /sajnos/ ha magad tapasztalod / a saját bőrödön/  mindennek a lényegét.S ha képes leszel külső szemlélőként tekinteni a dolgokra, elfogulatlanul a Biblia fényében,mentesen mindenfajta befolyástól és előitélettől, csakis akkor találhatod meg  a választ, s az utat melyet követned kell.

Hogy maradsz-e a kegyes hazugságban, vagy választod a zord valóságot !

Kívánom neked kedves olvasó /sorstárs/,  járj sikerrel !

Egy kis segítség, hogy én mit gondolok a kegyes hazugság s a  zord valóság  alatt !

A kegyes hazugságot akkor választja az ember, ha annak ellenére,hogy rádöbbent a valóságra, vagyis, hogy Jehova tanui gyülekezetében nem minden az ami, annak ellenére megmarad a gyülekezet tagjaként. Ugyanis ezen felismerés után szükséges lesz, hogy hazudjon önmagának, hogy elhitesse önmagával a valótlant. De  így megőrzi státusát, barátait, családtagjait, testvéreit - ezért kegyes hazugság, mert az ilyen ember kegyes önmagához - mégha hazugság árán is !

A zord valóságot akkor választja az ember, hogy mikor rádöbben a valóságra, hogy nem minden az ami Jehova tanui gyülekezetében, már nem marad meg a gyülekezet tagjaként ! A valóságot választja ! S hogy miért zord  a valóság ? Mert elveszít mindent és mindenkit. Az addigi státusát, barátait, családtagjait, testvéreit, netán még a munkahelyét is ! Ezért a zord valóság ! Zordabb nem is nagyon lehet !

Én egyiket sem ajánlom  vagy éppen  ítélem el, mindenkinek magának kell döntenie. 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/api/trackback/id/tr587406052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elveszettjuhocska 2018.04.05. 19:52:57

Sajnos nincs harmadik lehetőség, tehát mindenképpen választani kell a két rossz közül...:(

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2018.04.05. 20:50:09

@Elveszettjuhocska:
Az a kérdés mikor rossz a rossz, vagyis milyen szemszögből tekintjük a rosszat rossznak ?
Ha véget vet egy rosssz döntésünknek, egy rossz döntésnek melyet hosszú évekkel ezelőtt hoztunk, akkor bizonyára eredményez bizonyos rosszat/kapcsolatok, család, tudatosítása az addig eltöltött hiábavaló éveknek, stb../...de végeredményben ez a döntés egy megváltás a hazugságok halmazától, főleg önmagunk meghazudtolásától.
De ha mindezt a / zárójelben megemlített/ szenvedést el akarjuk kerülni... akkor kegyesen hazudnunk kell önmagunknak a továbbiakban is, lényegében mártírhalált halunk félelmeinkért, azért, mert képtelenek vagyunk szembenézni önmaghunkkal...Majd mondogatjuk magunknak, itt a család, itt a barátok, itt van mindenem, de a fő ok én magam vagyok..S ha erre képes vagyok, képes vagyok így mindent elfogadni, akkor ez sem rossz, hiszen hová is mehetnék, máshol sem különbek..sőt..hát akkor meg mit is akarok, vissza a sorba és gyerünk tovább..
Vagyis minden az egyéntől függ, s attól mit is szeretne....
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János
süti beállítások módosítása