Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János

2015. június 28. 13:52 - Csakegyember

Homokozó szindróma


homokozo.jpg

                                                        Tudom hogy az elméletek s tudományok világában van ehhez megfelelőbb meghatározása annak, amit én ezalatt értek,de nekem ez a meghatározás tűnik annak, ami minden lételemében képes meghatározni azt, amit én szeretnék   - a  " homokozó szindrómát"

Először is leszögezném, hogy ezt a cikket igazán azok érthetik meg teljes terjedelmében s mélységében, kik Tanuk voltak. Habár szeretem egyenesen a nevén nevezni a dolgokat, sokszor iróniával töltve, de mindezt sértés nélkül igyekszem megtenni - vagyis nem sértésnek szánom ezt a cikket, s más cikkeket sem, csak egy állapot leírására, meghatározására....

Akkor a közepébe!

Ezzel  a meghatározással azt szeretném kifejezni, hogy Jehova Tanui "homokozó szindrómában" szenvednek .

Hogy miért ?

Először is gondolkodjunk el, / ha netán emlékszünk gyermekkorunk ezen szakaszára - én nem nagyon/, vagy ha figyelemmel kisérjük a gyermekek tevékenységét mikor a homokozóban játszanak....akkor az az ő világuk, szinte ki se lehet őket onnan rángatni annyira belemerülnek a játékukba, tevékenységükbe.

Másnak a létezéséről szinte tudomást sem szereznek, egy  körbehatárolt  homokozót tartanak a világuknak - s nekik ez elegendő, jól érzik magukat, elegendő nekik - mivel gyermekek !

Fel sem fogják, hogy egyszer majd fel kell  nőniük, s elhagyniuk a homokozót, mivel ebben az állapotban,ebben a korban, még ez fel sem merül számukra.....

Sokszor a szülők segétsége kell, hogy szószerint kirángassák  a gyermekeket a homokozóból, amit a gyermek ordítva, bőgve utasít el.

Képzeljük csak el, hogy nézne ki, ha felnőtt emberek/ nem tréfából vagy éppen az alkohol mámorában/ de meglett felnőtt emberek a homokozóban való tevékenységükkel töltenék állandóan a szabad idejüket....

Hát egy kicsit furcsa lenne, s gondolnánk róluk egyet s mnást, ami nem is lenne oly messze a valóságtól......

S most mindezt alkalmazzuk az általam elnevezett homokozó szindróma esetében Jehova Tanuira.

Előszőr is saját világukban élnek  a homokozóban !

Ott játszadoznak,saját világot alakítottak kik maguknak, korlátozott világot, ami a homokozóra korlátozódik.

Olyanok szó szerint mint a gyermekek.

De nem olyan gyermekekre gondolok, kikre Jézus utalt, még véletlenül sem, hanem olyan gyermekekre, kik azt hiszik a homokozó a világ, s attól jobb nem létezik, a homokozó számukra az élet s halál !

S ezt játszótársaik  tudomására is hozzák....ha játszani akarsz velünk, ha maradni akarsz, be kell tartani a szabályokat....s ott kint, oltt a veszély leselkedik rátok, ott  nincs homokozó !

És sajnos ez így is működik,  azt hiszik a homokozó a világuk....de ezt azért kell elhitetniük önmagukkal majd a többiekkel, hogy maradjanak.

Mivel mi lenne, ha rájönnének, hogy az csak egy homokozó, s a valódi élet, a valódi ismeret, a felnőtt teljes értékű világ,   az kint van a homokozón túl, az amire a felnötteknek szüksége van az a homokozó határain kívül van ? !....

Tehát mindezért "homokozószindróma" az amiben élnek Jehova Tanui !

S képzeljük el, hogy a gyermekek a homokozóból verbálisan elkezdenék támadni azokat, akik nem játszadoznak velük a homokban, azokat kik nem homokvárakat építenek, hanem igazi épületeket szertnének építeni..  kiabálnak rájuk a homokozójukból...hát minimum szánalomra méltó az eset.....

S mindig mikor lerombolnak egy homokvárat, mert a homokozó felügyelőjének az nem teszett, s újat építenek helyettte, hogy az már megfelelő lesz az igényeiknek, az is csak egy homokvár lesz, melyet előbb vagy utóbb lerombolnak s újat építenek helyette..

Éljenek a homokvárak s azok építői !

Ideje lenne már felhagynia homokozóban való játszadozással, ideje lenne felnőttként viselkedni, ideje lenne valóban megismerni Jézus Krisztust, irgalmát, mert ezen a területen a homokozó szintjén vannak Jehova Tanui .

Írtam erről a " Hisznek-e Jehova Tanui Jézus Krisztusban  ?" címmel .

Ideje lenne felnőni - de akkor megszűnik a homokozóban való játék - s ez az- amit  sosem engednek hogy megtörténnyen.

Úgyhogy sajnálom, de némelyeket talán ki kell hogy ábrándítsak -  bármilyen reformot vagy reformokat is hajtsanak végre Jehova Tanui, mindig is maradnak  majd  a szindrómájuknál, mivel az alap  a  " homokozó ", s ebből képtelenek  kilépni , mivel ez a létük !

 

                                                                                                        Tisztelettel  csakegyember

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/api/trackback/id/tr67579688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2015.11.26. 11:17:18

Nagyon jó a hasonlatod, tetszett. Tényleg olyanok, mint a nagyra nőtt gyerekek.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2015.11.26. 11:26:14

@nicku: Szervusz, igen szó szerint így van, mint gyermekek a homokozóban játszadoznak, s azt hiszik ők döntenek a világ dolgairól....s ez tragédia..
Végre volt egy kis időm új posztot írni...kitettem.../ez a reklám helye/... :)

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2015.11.26. 11:48:56

@Csakegyember: Olvastalak, én voltam az első. :)
Nem döntenek ők semmiben, látod, még azt is megmondják nekik, mikor mit szabad felvenniük...
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János
süti beállítások módosítása