Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János

2017. május 02. 20:19 - Csakegyember

A betiltásról...

 

biro.jpgAz oroszországi események késztettek arra, hogy megírjam véleményem a betiltásról Jehova Tanúi irányába, általánosságban.

Már több alkalommal kifejtettem, hogy én sem vagyok betiltáspárti, s ezt azon okokból, melyeket már társaim több alkalommal és jobban  ki is fejtettek.

Én nem ujjongok a Tanúkat ért betiltások és atrocitások kapcsán, mivel ezek szenvedő alanyai általában az egyszerű és őszinte Tanúk, kik mindezt hitük próbájának s Isten iránti lojalitásuk kinyilvánításának tartják egy Sátáni világban...

De miért sem vagyok  betiltáspárti ?

  • A szervezet újabb „üzemanyagra „ tesz szert, mondván: látjátok teljesednek a próféciák Isten népével kapcsolatban, e világban nem lesz nyugodalmunk...míg el nem jő Isten Királysága...az utolsó napok kezdete stb..nem ragozom a dolgokat..
  • Magát a közösséget jobban összetartja, összekovácsolja, kimondottan ha elszakadnak a központtól, legyen az maga Brooklyn vagy kisebb szint, még elszántabbak lesznek
  • A demokratikus közösségekben úgy vannak feltüntetve ezáltal, mint az emberi jogok élharcosai, mégha saját tagjaiktól mindezen jogokat meg is tagadják, mert a kivülállók mit sem sejtenek arról mi is folyik odabenn, csak „harcukat“ látják és méltatják.

Lehetne még más okokat is megemlíteni, de most nem erre fektetem a hangsúlyt.....

Inkább pontosan arra, ami ellen én is vagyok /vagy voltam ?/, a betiltásra...

Igen mert az orosz események egyre inkább elgondolkodtatnak, visszahozzák a múlt rendszer emlékeit, tapasztalatait...

És így már nem vagyok teljesen biztos abban, hogy a betiltás, vagy legalábbis annak valamely formája, vagy a vallásuk valamiféle követelményekhez kötése, nem-e tényleg az az út melyen járni kellene..

Ugyanis az a több évtized melyet eltöltöttem a Tanúknál felveti a kérdést, mivel is érhetjük el azt az eredményt, hogy a legkevesebb ember, család, sors károsuljon, menjen tönkre egy ilyen negatív befolyás következtében...

Vagyis úgy gondolom /most már/ nem lehet feketén és fehéren tekinteni a betiltásra – kell korlátozás , kell korlátozni valamiféleképpen a Tanúkat, a szervezetet !

Ezt természetesen a  kivülállók  a  „ nem mindenáron ártani akaró“ de segítségüket nyújtó volt Tanúk felhasználása nélkül nem tudnák igazán hatékonyan megtenni.

Mivel sosem fogják igazán  megérteni az összefüggéseket, ezért lehet inkább ártanának mint segítenének.

Abból indulok ki tehát, hogy segíteni kell az embereken kik odabenn vannak, vagy belépni készülnek, annak ellenére, hogy ők ezt támadásnak, sátáni agressziónak meg miegymásnak fogják tartani...

Leginkább egy szülő és gyermeke kapcsolatára tudnám mindezt kivetíteni,  mert van mikor a szülő szeretetből kell hogy korlátozzon, korholjon, büntessen...szeretetből gyermeke érdekében...Mivel ő tudja érett felnőttként..míg gyermeke korlátozott tudásban, korban , tapasztalatban...

S ugyanez a helyzet a Tanúkkal..

Igen korlátozottak, nem nem mentálisan, s nem bántani akarom őket, hiszen én is Tanú voltam.

És én is korlátozva voltam látókörömben amit azt hiszem csőlátásnak neveznek...mivel az ember csak azt látja, amit a társulat elétár, az a helyes, az az igaz, az a jó..Korlátozottak abban, hogy objektív nézetet tudjanak bármiről is alkotni az elégséges információ hiányának köszönhetően mind mennyiségben mind minőségben..

Szó szerint mint gyermekek...

Csak ők már nem kellene, hogy azok legyenek, de újból  azzá tették őket.

Hiszen megmondják nekik hogy gondolkodhatnak, hogy érezhetnek,  hogy beszélhetnek, hogy cselekedhetnek, hogy nyilvánulhatnak  meg,  stb...

Felnőtt emberek kikkel gyermekek módjára bánnak megtagadva tőluk mindazt a jogot amit Krisztus és az emberi mivoltjuk rájuk ruházott..

S ebből kell kiindulni, hogy miként lehet ilyen embereket ráébreszteni arra,  hogy egy szinte tökéletesen felálított mindenre kész és jól felépített válaszokkal rendelkező manipulatív szervezet áldozatai..

Hogy lehet elérni azt, hogy a tagjai száma ne növekedjen, hanem csökkenést eszközöljünk ki megmentve ezáltal számtalan emberi sorsot...

Hát igen a felvilágosítás, az oktatás, az információ mindig is elsődleges..

De miként ha eleve ez a lehetőség nagyon korlátozott, hiszen minden vagy vílági, vagy sátáni, vagy hitehagyott és eleve rossz – ami szemszögükből igaz is, hiszen „ellenük“ van...

Az az igazság, általában a külsű forrásokban levő információk irányába csak akkor nyúlnak a bentlévők, mikor valamilyen belső nehézségeken mennek keresztül, megbotránkoznak, elkezdenek gondolkodni hogy is lehetséges ez Isten szervezetében..ellentéteket tapasztalnak stb.. Igen  általában ez akkor történik meg, mikor saját bőrükön érzik annak keserű hatását hogy csak egy emberi szervezet rabszolgái, kiszolgáltatottjai, szenvedő alanyai.

De az ilyen fordulatok nem mindenki életében történnek, vagyis ez a Tanúknak csak egy hányadát érinti..

A külvilág felé állandóan mosolyognak, a szeretetről beszélnek, Krisztusról, Isten királyságáról, a legnemesebb dolgokról..Lehet-e ez mögött valami rossz is ?

Vagyis nem lehet arra várni, hogy majd a saját bőrén megérzi...

Nem, mert túl sok és túl nagy az áldozatok száma....Vagyis túl nagy a kár....

Egy jól működő emberi társadalomnak nem az lenne a feladata, hogy ilyen körülmények között a szenvedők, félrevezetettek, becsapottak érdekében közbeavatkozzon ?

De igen, véleményem szerint igen..

Szóban és cselekedetben egyaránt.

Az ő védelmükben, mégha ezt  ellenséges lépésnek tartják is..

Ha másként nem lehet, mivel nem képesek felfogni az összefüggéseket, közbe kell avatkozni !

Hogy mi módon ?

Ez az, ezt nem tudom pontosan..

De ha van  valami lehetőség ami nem sérti az alapvető vallási és alkotmányos jogokat és ebben segítségre lenne,  meg kellene tenni.

Társadalmunk felelősségének kellene lennie..

Mondom mindezt úgy, hogy több évtizedig voltam Tanú, a velőmig minden ízemben Tanú voltam, és sok szeretettem tarrtózkodik odabenn..

Vagyis nem ártani, nem hantot dobálni szeretnék a sírjukra, inkább segíteni mint a jelenben  mint jövőben, hosszútávon, akkor van ugyanis igazán értelme.

Egy nagy táblával: Vigyázz veszély!

Ez a tábla természetesen egy közösségileg támogatott kampány kezdve az oktatási intézményeken keresztül egészen a jogi korlátozásokig, megszorításokig..

Igen ha valaki hazudik, ki kell mondani, hogy hazudik....

Ha valaki mást kihasznál, becsap, rászed,  rá kell mutatni..s megpróbálni  ebben megakadályozni..

Vagyis ott olyan lépéseknek kellene következniük, melyek sok területen már komoly korlátozást foglalnának  magukban...Feltételeket..

Egyszerűen szólva megnehezíteni a szervezet tevékenységét, befolyását,  növekedését.

Pl. ha az egyik felekezetnél - vallásnál megtiltható, hogy nyilvános helyen a nők bizonyos öltözetet hordjanak, ami teljesen takarná arcukat...akkor az érvelés logikája miért ne lehetne folytatható a közösség és személyek  érdekében a másik oldalon....

De legyünk őszinték mely kórmány törődne egy ilyen kis csoporttal... pár ezren vannak egy kis országban, központjuk a demokrácia fellegvárában van....ki akar ujjat húzni mindezzel.

Ki akar ujjat húzni  az emberjogi aktivistákkal meg miegymással, Eu. bévül és kívül hogy valakit egyáltalán korlátozni mernének../ Hacsak nem Oroszország  :) /

Ki fog erre pénzt,  energiát,  jogászokat fordítani, ha úgyis elég a maga baja...

Hiszen végeredményben ezek csak önmagukra jelentenek veszélyt..önmaguknak köszönhetően  ?

Senki..

Vagyis maradunk ott ahol voltunk ...

Ebben a rendszerben érdemi változás nem fog történni, marad csak egy pár „őrült“ tevékenysége, kik önként, saját idejüket és energiájukat nem sajnálva próbálnak segíteni. Próbálnak segíteni,  hogy mások  esetleg kisebb sérülésekkel tudják elhagyni az ilyen szervezeteket egy az élettől kapott új lehetőség reményében.

Ezért megemelem kalapom minden egyes ilyen „őrült“ előtt, mert nemesebb cselekedetet hajtanak végre mindazt ők maguk egyáltalán gondolnák .

 

 

 

Címkék: Általános
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5612475133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben....Arany János
süti beállítások módosítása